Türkçe İngilizce

Ürün Grupları


Markalar

Anlaşmalı Kargolar

Kargo Takip

Captivate O 157 Immunomanyetik Seperasyon Sistem

LAB  M  Türkiye  olarak  Gıda  Mikrobiyolojisi  Laboratuarlarımıza  gıdalardan  Escherichia  coli O157:H7 izolasyonu için yüksek saflıkta ve spesifik antikorların kullanıldığı Captivate TM O157 immunomanyetik seperasyon sistemini ve kromojenik bir substrat olan BCIG ilavelisi ile spesifikliği arttırılmış Sorbitol MacConkey agar’ ı (Harlequin SMAC-BCIG, HAL006) sunmaktan mutluluk duyarız. 

Bildiğiniz  üzere  E.  coli  O157:H7  serotipi  infektif  dozu  en  düşük  gıda  patojenidir.  Bu  patojenin tespitinde kullanılan zenginleştime ve izolasyon besiyerlerinin yeterli seçicilik sağlayamaması ise gıda mikrobiyolojisi laboratuvaraları için önemli bir problemdir. 

E. coli O157:H7 serotipi diğer E. coli serotiplerinin çoğunluğundan farklı olarak 24 saat içinde sorbitolü fermente edemez ve ß-D-glucorinidase negatiftir. Günümüzde gıdalardan E. coli O157:H7 izolasyonunda kullanılan referans besiyeri, bileşimine eklenen cefixime ve potasyum tellurit ile seçiciliği arttırılan Sorbitol MacConkey agar (SMAC)’ dır. E. coli O157:H7 dışında bazı E. coli serotipleri ve Proteus türleri de sorbitolü fermente etme yeteneğine sahip olmadıklarından dolayı SMAC agar üzerinde E. coli O157:H7 ile benzer renksiz koloniler oluşturabilmektedirler. Bu durum identifikasyon aşamasındaki maliyeti ve iş yükünü arttırmaktadır. 

SMAC agarın bu dezenvantajı nedeni ile mevcut ISO standardında (ISO 16654, Microbiology of food and animal feeding stuffs-Horizontal method for the detection of Escherichia coli O157) ön zenginleştirme aşamasından sonra immunomayetik seperasyon aşaması yer almaktadır. İmmunomanyetik seperasyon ile zenginleştirme besiyerinde gelişen hedef mikroorganizmalar antikor kaplanmış manyetik partiküller ile antikor-antijen kompleksi sayesinde yakalanır. Bu yöntemle zenginleştirme besiyerinde gelişen hedef dışı mikroorganizmalar kolaylıkla ve kısa zamanda elimine edilebilir. 

Ayrıca SMAC agara BCIG ilavesi ile de besiyerinin seçiciliği arttırılabilir. Böylece, besiyerinde hedef dışı ß-D-glucorinidase pozitif ve sorbitol negatif bakterilerin ayrımı kromojenik reaksiyon ile kolaylıkla sağlanır. 

Web sitemizde   Captivate TM O157   immunomanyetik   seperasyon   sistemi   ve Harlequin SMAC-BCIG  besiyeri hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
ile Paylaş!







Kemiteks Kimyevi Maddeler Tic. ve Ltd. Şti.

Barbaros Mah. Barbaros Hayrettin Pasa Sok. No: 2 / A Kat: 1-2 34746 – Atasehir / Istanbul

Telefon: +90 216 449 58 70 - 73 ( Pbx ) Faks: +90 216 449 58 72

Powered by     Design  Software